Hotelul Radisson Blu Aurum Brașov va fi finalizat la sfârșitul anului 2021, fiind primul hotel afiliat la brandul Radisson BLU din zona Transilvania. Hotelul este situat în zona centrului istoric al Brașovului, în apropierea principalelor atracții turistice ale orașului.

Clădirea este cunoscută brașovenilor sub denumirea de „Palatul Telefoanelor”, un simbol pentru oraș în vremea comunismului. Principalul beneficiar al investiției este comunitatea brașoveană, odată cu repunerea în circuit a unei clădiri nevalorizate și abandonate în anii 90 din centrul istoric al orașului.

Proiectul este realizat de compania Rara Hotels, parte din Rara Group, o companie 100% antreprenoriat românesc, deținută de o familie de brașoveni și implică o investiție de 14 milioane de euro.

“În istoria de business a familiei noastre s-au construit două hoteluri sub brand propriu în două orașe cu puternice influențe locale. Pentru Brașov, am decis să facem o analiză cu specialiști care să stabilească care este cea mai așteptată ofertă în turism într-unul dintre cele mai vizitate orașe din România. Rezultatul a fost că nivelul de așteptare este tot mai ridicat, atât pentru vizitatorii de leisure, cât și de business.

Nu am stat prea mult pe gânduri când s-a finalizat studiul de fezabilitate și am constatat avantajele uriașe pe care ni le oferă o franciză, atât nouă, ca investitori, dar mai ales pentru comunitate, angajați și pentru sectorul turistic din Brașov. Un lanț international cum este Radisson Blu vine cu un bagaj de informații și cunoaștere, testat pe parcursul a zeci de ani în mii de locații turistice pe tot globul, iar în acest fel punem și Brașovul pe harta internațională”, spune Ramona Neamțu, investitor Rara Hotels.

Proiectul a fost început în ianuarie 2020, data planificată de deschidere fiind ultimul trimestru din 2021.

“Prima parte a lucrărilor a vizat punerea rapidă în siguranță a perimetrului amplasamentului prin instalarea facilităților de organizare de șantier (împrejmuire, pază, schelă dotată cu sistem de protecție pietonală, devierea traficului dedicat șantierului de circulația publică etc.), implementarea unui sistem pentru monitorizarea regulată a clădirilor învecinate cu martori de tasare, precum și execuția ecranului de piloți și a grinzii de coronament aferente în vederea securizării execuției lucrărilor de excavații. Fiind o clădire amplasată într-o zonă istorică, am luat toate măsurile de siguranță și pentru exteriorul șantierului, avem echipe dedicate care să mențină curățenia, evităm ridicarea prafului, facem tot posibilul să afectăm cât mai puțin posibil zonele învecinate.

Ulterior s-a procedat la execuția lucrărilor de consolidare, pornind de la nivelul fundaților, a stâlpilor și elementelor structurale din subsol și continuând cu lucrările peste cota 0.00.

În acest moment s-a executat turnarea plăcii de la cota 0.00 pe circa 60 – 65% din suprafață și au fost demarate lucrările de structură și consolidare la nivelul parterului. După cum bine știți, clădirea a fost încadrată în risc seismic și era fundamental pentru noi să o punem în siguranță atât pentru șantier, cât și pentru cetățeni”, spune Cristian Gavrilă, managerul de proiect.

Radisson Blu Brașov va avea cinci etaje, 111 camere și va cuprinde și un restaurant, un bar la parter, centru de afaceri și conferințe, skybar, o sală de sport, piscină și terase.

Radisson Blu este parte a Radisson Hotel Group, care include Quorvus Collection, Radisson®, Radisson RED, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson şi Country Inns & Suites By CarlsonSM.

Hotelul va avea locuri de parcare închiriate, răspândite în proximitate (Mihail Sadoveanu, parcarea de lângă Spitalul Militar, în zona Bibliotecii Județene, pe strada George Barițiu) și doi angajați agenți de parcare, care vor prelua mașinile clienților din zona de drop-off și le vor parca în spațiile închiriate, astfel încât zona din proximitatea hotelului să fie mereu protejată și liberă.

Sursă articol: www.newsbv.ro