Hotelul Radisson Blu din Brașov, un proiect de zece milioane euro, urma să fie deschis în prima parte a anului 2018 la Braşov, iar investitorii apreciau în 2016 că lucrările vor dura cel mult doi ani. Hotelul va fi situat în zona centrului istoric, vizavi de primăria oraşului şi, cel mai probabil, va avea cinci stele, însă clasificarea va fi cunoscută când hotelul va fi finalizat.

„Nu credem că a fost reavoinţa din partea autorităţilor locale. Din cauza birocraţiei excesive, proiectul întârzie astfel aproape doi ani. Abia acum au luat toate avizele. Cel mai probabil, Hotelul Radisson Blu Braşov va fi gata în 2020. În multe alte proiecte am întâlnit aceleaşi întârzieri din cauza birocraţiei, de exemplu proiecte în zona monumentelor protejate sau din cauza Planului Urbanistic Zonal”, a declarat pentru Capital Mircea Drăghici, consultantul proiectului.

Birocrația excesivă a amânat cu doi ani

deschiderea hotelului Radisson Blu

în locul Palatului Telefoanelor

Al doilea hotel sub brandul Radisson Blu din România urma să fie deschis în prima parte a anului 2018 la Braşov, printr-o investiţie de 10 milioane euro, în urma unui contract de franciză semnat în noiembrie 2016 de Carlson Rezidor Hotel Group, care deţine brandul, şi Ra-Ra Hotels, o companie controlată de familia Neamţu din Braşov.

Hotelul Radisson Blu Braşov va avea 112 camere, restaurante, spaţii de conferinţe, bar, centru SPA & fitness. Investiţia va genera în jur de 100 de noi locuri de muncă, spun investitorii.

Apariţia unui hotel afiliat la un lanţ internaţional de prestigiu în municipiul Braşov va contribui decisiv la atragerea de turişti străini, precum şi la promovarea oraşului.

Compania Ra-Ra Hotels a cumpărat în anul 2015, de la operatorul Telekom România, un imobil situat în centrul oraşului Braşov cu scopul de a dezvolta un hotel. Iar Mircea Drăghici, prin firma EST Hospitality, a fost selectat consultant al proiectului, oferind – în baza unui studiu de piaţă şi fezabilitate – soluţia optimă de utilizare pentru clădirea viitorului hotel.

Totodată, pe baza rezultatelor studiului de piaţă, s-a demarat procedura de selecţie a unui operator hotelier, în urma căreia a fost ales brandul Radisson Blu.

În municipiul Braşov nu există, în prezent, un hotel afiliat la un lanţ internaţional de prestigiu, ci doar o singură unitate hotelieră cu mai mult de 100 de camere.

În România, Radisson Hotel Group operează hotelurile Radisson Blu şi Park Inn by Radisson din Bucureşti.

Radisson Blu este unul dintre cele mai importante branduri hoteliere din lume, operând aproape 380 de hoteluri în peste 70 de ţări şi teritorii. Radisson Blu este parte a Carlson Rezidor Hotel Group, care include, de asemenea, Radisson Collection™, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson şi Country Inns & Suites By Carlson.

Sursă articol: www.bizbrasov.ro